vrijdag 16 oktober 2009

Monseigneur Léonard


Hoge Bomen: Monseigneur Léonard is de bisschop van Namen. (...) De regisseuse heeft gedurende een jaar Leonard gevolgd tijdens deze missie. Als een bezetene reist hij rond op zoek naar nieuwe gelovigen. Het feit dat het katholieke geloof in België al jaren op de terugweg is, schrikt hem niet af. In Afrika kent het katholieke geloof net een opgang en een bisschop als Leonard wordt er als een paus onthaald. Dat steunt hem in zijn overtuiging en in zijn eigen bisdom gaat Leonard als een bezetene van deur tot deur om zijn geloof te verkondigen.
In 2008 wijdde Mgr Leonard in zijn bisdom 5 priesters. De helft van alle priesterwijdingen en Belgie staan op zijn naam.
Kigali: Monseigneur Leonard bezoekt een college opgericht door zijn bisdom. Hij maakt van de gelegenheid gebruik een bedevaartsoord te bezoeken waar Maria verscheen in de jaren 80, twaalf jaar voor de genocide, om de Rwandezen (...) te waarschuwen voor de gruwel die hen te wachten stond, als ze zich niet zouden bekeren.
Léonard is een fervente aanhanger (...) van paus Benedictus XVI. Hij gaat dan ook jaarlijks op audientie in het Vaticaan.

Meer info over mgr. Léonard vindt u hier.